Aankomende activiteiten

do 22

Verschillende stijlen | Dans en muziek

22 oktober @ 16:00 - 17:00
do 22

Hiphop | beginners

22 oktober @ 17:30 - 18:30
do 22

Hiphop | intermediate

22 oktober @ 18:30 - 19:30
do 22

Hiphop | vanaf 15 jaar

22 oktober @ 19:30 - 20:30

Stichting De Kids van Amsterdam Oost

-Talentontwikkeling en maatschappelijk welzijn voor en door jongeren-

Stichting de Kids van Amsterdam Oost (KvAO) is een dans-, zang-, en theaterschool voor kinderen en jongeren waar wij ons richten op het sociaal- en maatschappelijk welzijn van deze doelgroep.

                

KvAOOnze activiteiten

De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) biedt kinderen tussen 5 en 25 jaar laagdrempelige activiteiten van goede kwaliteit die door professionals worden gegeven. Wij geloven dat talent niet gebonden is aan leeftijd. Hierdoor ontstaan er groepen waarin jong en oud samenwerken aan gemeenschappelijke doelstellingen. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van ‘trots’. De stichting stelt kinderen in staat hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op creatief en sociaal gebied. Kringgesprekken, teambuildingsactiviteiten en goede doelen projecten zijn onderdeel van het jaarprogramma. Deze dragen bij aan het bieden van structuur en veiligheid. De kinderen kunnen hun zorgen thuis laten en gewoon weer even kind zijn.KvAO

Van toekomstdroom naar oprichting

Nathalie Oldenstam is bewoner van  de voormalige probleemwijk Transvaalbuurt in Amsterdam OosKvAOt. Zeven jaar geleden is zij het initiatief gestart om kinderen, tieners en jongeren uit Amsterdam Oost een veilige omgeving te bieden waar zij hun talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en laten zien, maar vooral ook om hun toekomstdroom na te jagen. Samen met artistiek leider Simone Vrieze als co-founder van dit succesproject, hebben zij in 2006  de ‘Betere Buurt’ prijs van woningcorporatie Ymere gewonnen. Met het prijzengeld werd stichting De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) opgericht.

                           

                                         Ouders/verzorgers

Een andere doelstelling van stichting KvAO is het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de schoolcarrière en vrijetijdsbesteding van de kids. Ouders en buurtbewoners komen naar de KvAO theatervoorstellingen en zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen. Hun aanwezigheid resulteert bij veel van de deelnemende kinderen, tieners en jongeren in toenemende discipline. KvAO

Lessen

Bij de Kids van Amsterdam Oost kunnen kinderen en jongeren diverse danslessen volgen. Wij delen talent niet in op leeftijd, maar op niveau. Er zijn dus lessen voor beginners en gevorderden waaronder;
-HipHop/breakdance;
-Modern;
-Jazzballet;
-Kleuterballet;
-Zang- en theater;
-Muziek;
-Musical class (NIEUW);
-Bootcamp trainingen voor volwassen (NIEUW).

Tarieven

Eenmalige inschrijfkosten
Eenmalige inschrijfkosten €20,-
Met stadspas €15,- (eenmalig)

Lesaanbod
Maandabonnement
1 les naar keuze €25,- per maand
2 lessen naar keuze, komt er €20,- bij 
3 lessen naar keuze, komt er €15,- bij 
4 lessen naar keuze, komt er €10,- bij

Stadspas korting: 3 maanden voor €5,-
Jongeren Cultuurfonds: gratis voor een jaar
      

Kom snel langs voor een proefles bij de coolste hiphop, ballet/jazz, moderne dans, theater, zang of muziekles aan de Zeeburgerdijk 19-21, Amsterdam. Check in onze agenda voor actuele tijden en lesdagen. Wie weet tot snel!
Voor meer info stuur een e-mail naar: info@dekids.net

 

Aanbod voor scholen

De Kids van Amsterdam Oost biedt scholen op maat gemaakte dans, theater en muziek workshops. Populair is vooral de drumworkshop voor de hele klas of school maar ook de workshop  Garden of Roses is favoriet als het gaat om een egoboost voor de jonge dames vanaf 11 jaar tot en met 25 jaar. De deelnemers krijgen de gelegenheid om te werken aan het waarmaken van hun dromen door middel van begeleiding naar het podium op het gebied van dans, theater en muziek (zang/dj etc.). Onze workshops worden aangeboden door leerlingen en docenten van de KvAO. Zij zijn voorbeeldfiguren en vooral bekend van SoYouThinkYouCanDance, Everybody Dance Now en Move Like Michael Jackson.

 

Kinderfeestjes/ high tea party’s/ babyshowers/gender reveal party dat kan allemaal bij de Kids van Amsterdam Oost!
Klik
hier voor meer informatie.

 

– de Kids van Amsterdam Oost Team – 

Nathalie Oldenstam
Oprichter, organisatieleider en stagebegeleider voor MBO studenten.

FullSizeRender (1)

Simone Vrieze
Medeoprichter en artistiek leider van de stichting en focust op de optredens en theatervoorstelling.

KvAO

“Ik ben opgeleid tot chemisch analiste en kwam na mijn studie al gauw terecht bij de bank en het verzekeringswezen waar ik als hypotheek/consumptief adviseur lange tijd heb gewerkt. Naast het werk waar ik zorg dat de financiële huishouding op orde is, heb ik vanaf mijn zestiende jaar met kinderen uit de buurt gedanst. Ik zat zelf op muziek en dans en leerde de kinderen uit mijn buurt in onze garage de skills die ik zelf net had geleerd. Op heel jonge leeftijd leerde mijn moeder me kleding maken, waar ik erg veel passie voor heb. Kleding maken heeft mij gedurende mijn jeugd heel veel zakgeld opgeleverd doordat ik voor anderen en winkels kleding ontwierp en maakte. Voordat we de Kids van Amsterdam zijn gestart begonnen we in Suriname (1998) een clubje genaamd Kids on Stage. Met deze talentvolle kinderen heb ik heel wat theatervoorstellingen en modeshows kunnen realiseren. Het is wel duidelijk dat mijn passie sinds mijn kinderjaren toch wel op het podium en achter de schermen ligt, drukdoende met het regisseren van wederom een show.”
 
 
 

Michelle Panganiban
Communicatiemedewerker van de Kids van Amsterdam Oost.

1911744_10202484768032044_527320124_n

Achtergrond informatie
” Ik heb vanaf jongs af aan altijd van dansen gehouden en heb ik tijdens verschillende evenementen opgetreden. In 2001 zat ik in een streetdance groep en deden wij aan verschillende competities mee, waaronder Jeugdparticipatie Stadsdeel Oost, waarbij we de tweede prijs hadden gewonnen. De passie voor dans groeide en kwam gauw achter dat het een uitlaatklep voor mij is geworden. In verband met werk en studie heb ik ervoor gekozen om een break te nemen en ben ik gestart met mijn MBO-opleiding Marketing & Communicatie. Na het behalen van mijn diploma had ik besloten om verder te studeren (2010). Ik wilde mezelf uitdagen en koos ervoor om Communicatiemanagement te studeren aan de Hogeschool van Economische Studies. Naast mijn studie zat ik tevens niet stil en heb ik als interim PR aan verschillende projecten in de Kunst & Cultuur sector gewerkt. Ik heb het altijd leuk gevonden om voor organisaties en projecten verschillende marketing- en communicatiestrategieën te bedenken om de doelgroep effectief te bereiken. Naast werk en studie merkte ik dat mijn passie voor dans niet is verdwenen en wilde het graag voortzetten. In mijn vrije tijd heb ik danslessen gevolgd, namelijk salsa, bachata, hiphop en moderne dans. In 2015 heb ik mijn Bachelor of  Business Administration diploma behaald.

Kort na mijn studie kwam de Kids van Amsterdam Oost op mijn pad en werd ik gevraagd om verantwoordelijk te zijn voor de communicatie (2016). Ik raakte enthousiast en vertelde dat ik graag voor deze stichting wil werken en een steentje wil bijdragen aan projecten. Ik vind het mooi om te zien dat KvAO een plek is in Amsterdam Oost, waarbij kinderen en jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en daarin groeien. Door KvAO voel ik me nog steeds betrokken met mijn passie en geef ik af en toe ook dansles op basisscholen met wie wij samenwerken, een bezig bijtje dus ;).  Ik vind het fijn dat ik mijn kennis voor communicatie en passie voor dans in een werkomgeving kan combineren en mezelf hieruit verder kan ontplooien.”

 

 

– Raad van Toezicht – 

Martin Verbeet
IMG_5372

Ingrid Grunwald was vrijwillger en richtte zich op het werven van fondsen. Tegenwoordig heeft plaatsgenomen in de Raad van Toeicht van de Kids van Amsterdam Oost.

IMG_5376

“Ik ben blij dat ik sinds eind augustus 2014 deel uit maak van het team Kids van Amsterdam Oost, waarin ik 1 dag in de week werkzaam ben. Ik kom uit het kunstonderwijs waar ik 23 jaar met jongeren en kunstenaars heb gewerkt. Bij mijn vertrek bij de Academie voor Beeldende Vorming vroeg Nathalie mij of wij niet iets voor elkaar konden betekenen. Ik ken de Kids van Oost van een optreden bij de Academie voor Beeldende Vorming vorig jaar en was toen diep onder de indruk van deze Stichting en de inzet en passie van haar oprichters. Zij maken het verschil. Ik ga helpen bij fondsenwerving/sponsoring en zichtbaarheid van deze stichting en ik verheug me erop!”

 

Fay Abdul
IMG_5371

Lorrelei Rijsdijk
IMG_5374

Stagiaires

                                                                        

Wij bieden stageplekken aan jongeren afkomstig vanuit het voortgezet onderwijs, MBO4 en HBO. De leerlingen die de afgelopen jaren hun stage hebben afgerond blijven vaak betrokken als vrijwilliger. Wij stimuleren de stagiaires om taken op zich te nemen als begeleider en/of docent. Op deze manier wordt de continuïteit vergroot en worden de projecten eigendom. Wij werken vooral met studenten van:
– de Hogeschool voor de Kunst;
– PACT Amsterdam;
– Leisure & Hospitality Management Hilversum;
– Vrije Tijdmanagement Amsterdam & Utrecht en Pedagogiek HVA /
InHolland.

 

           
Theatervoorstelling ‘Liefde is…’ (Stadsschouwburg Amsterdam)  Een bezoekje van Mohammed Chaara bij KvAO

Docenten

De docenten die lesgeven zijn veelal ooit als kind/jongere zelf gestart. Zij zijn uniek in hun eigen stijlen en zijn bekend van tv-programma’s. Tevens hebben een aantal docenten zich verder ontwikkelt tot professionals en/of zijn afgestudeerd aan de PACT of de Hogeschool voor de Kunst.

 

Het Beleidsplan 2015-2020

Download hier het beleidsplan van 2015-2020

dekids.net download