Aankomende activiteiten

There are no upcoming events at this time.

Stichting De Kids van Amsterdam Oost

-Talentontwikkeling en maatschappelijk welzijn voor en door jongeren-

Stichting de Kids van Amsterdam Oost (KvAO) is een dans-, zang-, en theaterschool voor kinderen en jongeren waar wij ons richten op het sociaal- en maatschappelijk welzijn van deze doelgroep.

                

KvAOOnze activiteiten

De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) biedt kinderen tussen 5 en 25 jaar laagdrempelige activiteiten van goede kwaliteit die door professionals worden gegeven. Wij geloven dat talent niet gebonden is aan leeftijd. Hierdoor ontstaan er groepen waarin jong en oud samenwerken aan gemeenschappelijke doelstellingen. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van ‘trots’. De stichting stelt kinderen in staat hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op creatief en sociaal gebied. Kringgesprekken, teambuildingsactiviteiten en goede doelen projecten zijn onderdeel van het jaarprogramma. Deze dragen bij aan het bieden van structuur en veiligheid. De kinderen kunnen hun zorgen thuis laten en gewoon weer even kind zijn.KvAO

Van toekomstdroom naar oprichting

Nathalie Oldenstam is bewoner van  de voormalige probleemwijk Transvaalbuurt in Amsterdam OosKvAOt. Zeven jaar geleden is zij het initiatief gestart om kinderen, tieners en jongeren uit Amsterdam Oost een veilige omgeving te bieden waar zij hun talenten kunnen ontdekken, ontwikkelen en laten zien, maar vooral ook om hun toekomstdroom na te jagen. Samen met artistiek leider Simone Vrieze als co-founder van dit succesproject, hebben zij in 2006  de ‘Betere Buurt’ prijs van woningcorporatie Ymere gewonnen. Met het prijzengeld werd stichting De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) opgericht.

                           

                                         Ouders/verzorgers

Een andere doelstelling van stichting KvAO is het vergroten van de betrokkenheid van de ouders bij de schoolcarrière en vrijetijdsbesteding van de kids. Ouders en buurtbewoners komen naar de KvAO theatervoorstellingen en zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen. Hun aanwezigheid resulteert bij veel van de deelnemende kinderen, tieners en jongeren in toenemende discipline. KvAO

Lessen

Bij de Kids van Amsterdam Oost kunnen kinderen en jongeren diverse danslessen volgen. Wij delen talent niet in op leeftijd, maar op niveau. Er zijn dus lessen voor beginners en gevorderden waaronder;
-HipHop/breakdance;
-Modern;
-Jazzballet;
-Kleuterballet;
-Zang- en theater;
-Muziek;
-Musical class (NIEUW)
-Hiphop techniek (NIEUW)
-Bootcamp trainingen voor volwassen (NIEUW).

Tarieven

Eenmalige inschrijfkosten
€ 5,-

Lesaanbod
€ 20,- per maand
Voor 1 les per week* (exclusief extra trainingen, activiteiten en evenementen)
€ 5,- per maand (extra)
Om een tweede les per week te volgen.
€ 7,50,-
Voor een losse les
stadspas_groene_stip
Wist je dat?
Dat je bij ons gebruik kan maken van je stadspas?!
We hebben 2 pakketten:
Pakket 1: snuffelen voor 3 maanden a 10 lessen ( €5,- eigen bijdrage)
Pakket 2: 1 a 2 lessen naar keuze voor 6 maanden a 20 lessen ( €10,- eigen bijdrage)

Kom snel langs voor een proefles bij de coolste hiphop, ballet/jazz, moderne dans, theater, zang of muziekles ad Zeeburgerdijk 19-21. Check in onze agenda voor actuele tijden en lesdagen. Wie weet tot snel!

Aanbod voor scholen

De Kids van Amsterdam Oost biedt scholen op maat gemaakte dans, theater en muziek workshops. Populair is vooral de drumworkshop voor de hele klas of school maar ook de workshop  Garden of Roses is favoriet als het gaat om een egoboost voor de jonge dames vanaf 11 jaar tot en met 25 jaar. De deelnemers krijgen de gelegenheid om te werken aan het waarmaken van hun dromen door middel van begeleiding naar het podium op het gebied van dans, theater en muziek (zang/dj etc.). Onze workshops worden aangeboden door leerlingen en docenten van de KvAO. Zij zijn voorbeeldfiguren en vooral bekend van SoYouThinkYouCanDance, Everybody Dance Now en Move Like Michael Jackson.

– de Kids van Amsterdam Oost Team – 

Nathalie Oldenstam is oprichter en organisatieleider van de stichting, daarnaast is zij stagebegeleider voor MBO studenten en projectleider.

FullSizeRender (1)

Simone Vrieze is medeoprichter en artistiek leider van de stichting en focust op de optredens en theatervoorstelling.KvAO

“Ik ben opgeleid tot chemisch analiste en kwam na mijn studie al gauw terecht bij de bank en het verzekeringswezen waar ik als hypotheek/consumptief adviseur lange tijd heb gewerkt. Naast het werk waar ik zorg dat de financiële huishouding op orde is, heb ik vanaf mijn zestiende jaar met kinderen uit de buurt gedanst. Ik zat zelf op muziek en dans en leerde de kinderen uit mijn buurt in onze garage de skills die ik zelf net had geleerd. Op heel jonge leeftijd leerde mijn moeder me kleding maken, waar ik erg veel passie voor heb. Kleding maken heeft mij gedurende mijn jeugd heel veel zakgeld opgeleverd doordat ik voor anderen en winkels kleding ontwierp en maakte. Voordat we de Kids van Amsterdam zijn gestart begonnen we in Suriname (1998) een clubje genaamd Kids on Stage. Met deze talentvolle kinderen heb ik heel wat theatervoorstellingen en modeshows kunnen realiseren. Het is wel duidelijk dat mijn passie sinds mijn kinderjaren toch wel op het podium en achter de schermen ligt, drukdoende met het regisseren van wederom een show.”
Michelle Panganiban is de communicatiemedewerker van de Kids van Amsterdam Oost.
– verder info volgt nog.
1911744_10202484768032044_527320124_n

– Raad van Toezicht – 

Martin Verbeet
IMG_5372

Ingrid Grunwald was vrijwillger en richtte zich op het werven van fondsen. Tegenwoordig heeft plaatsgenomen in de Raad van Toeicht van de Kids van Amsterdam Oost.

IMG_5376

“Ik ben blij dat ik sinds eind augustus 2014 deel uit maak van het team Kids van Amsterdam Oost, waarin ik 1 dag in de week werkzaam ben. Ik kom uit het kunstonderwijs waar ik 23 jaar met jongeren en kunstenaars heb gewerkt. Bij mijn vertrek bij de Academie voor Beeldende Vorming vroeg Nathalie mij of wij niet iets voor elkaar konden betekenen. Ik ken de Kids van Oost van een optreden bij de Academie voor Beeldende Vorming vorig jaar en was toen diep onder de indruk van deze Stichting en de inzet en passie van haar oprichters. Zij maken het verschil. Ik ga helpen bij fondsenwerving/sponsoring en zichtbaarheid van deze stichting en ik verheug me erop!”

 

Fay Abdul
IMG_5371

Lorrelei Rijsdijk
IMG_5374

Stagiaires

Wij bieden stageplekken aan jongeren afkomstig vanuit het voortgezet onderwijs, MBO4 en HBO. De leerlingen die de afgelopen jaren hun stage hebben afgerond blijven vaak betrokken als vrijwilliger. Wij stimuleren de stagiaires om taken op zich te nemen als begeleider en/of docent. Op deze manier wordt de continuïteit vergroot en worden de projecten eigendom. Wij werken vooral met studenten van:
– de Hogeschool voor de Kunst;
– PACT Amsterdam;
– Leisure & Hospitality Management Hilversum;
– Vrije Tijdmanagement Amsterdam & Utrecht en Pedagogiek HVA /
InHolland.

Stage team KvAO

Docenten

De docenten die lesgeven zijn veelal ooit als kind/jongere zelf gestart. Zij zijn uniek in hun eigen stijlen en zijn bekend van tv-programma’s. Tevens hebben een aantal docenten zich verder ontwikkelt tot professionals en/of zijn afgestudeerd aan de PACT of de Hogeschool voor de Kunst.

collage-docenten

dekids.net download