Aankomende activiteiten

wo 23

Zaalverhuur en stage

23 mei @ 09:00 - 14:00
wo 23

Zaal beschikbaar voor verhuur

23 mei @ 09:00 - 14:00
wo 23
wo 23

vsbverzilverjeidee

Wij hebben een rode Amerikaanse High school bus nodig met aan de ene zijde het KvAO logo en de andere zijde het logo van toekomstig project Amsterdam Role Model.

In 2016 willen wij elke zondag naar de bekende pleinen en parken afreizen met de KvAO boekenbus om de kinderen, tieners en jongeren uit alle stadsdelen van Amsterdam samen te brengen om het concept Lezen maakt slimmer en lezen is leuk te promoten.

We werken met een team van HBO en MBO stagiaires afkomstig vanuit de opleidingen events, pedagogiek etc. Deze stagiaires zorgen voor het gehele programma van 12:00-16:00. Er zullen voorleesrondes plaatsvinden, cupcakes versieren, een workshop dans of drum en een keer in de zoveel tijd een bekende kinderboekenschrijver uitnodigen voor de voorleesronde.

Interieur en doel

De Kinderboekenbus moet van binnen een moderne warme en veilige uitstraling hebben. Er moet ruimte zijn voor een voorleesruimte met fatboys, ook moet er een boekenkast geplaatst worden waar de kids de zwerfboekjes kunnen ruilen en er moet een smart tv zijn die geconnected is aan de FB page en waarbij iedere deelnemer aan dit project een videoboodschap kan inspreken en delen op de fb pagina. De centrale vragen die zij kunnen beantwoorden zijn. 1. waarom is lezen belangrijk en 2. wat is jouw favoriete boek? De kinderen kunnen terug blijven komen elke week, maar wel op een andere locatie, zo leren zij andere buurten kennen en maken wellicht nieuwe vriendjes of door de workshops leren zij talent ontdekken en ontwikkelen.

 

verzilver je idee flyer final 1.0